vineri, 2 septembrie 2016

UŞOR, DOMNULE FLORENŢA CU REBUSUL, CĂ SE VARSĂ PUNCTELE NEGRE!!!

A fost republicat pe FB un articol cu Domnul Corneliu Florenţa, un articol din 24 februarie 2015 semnat de Simona MIHĂILĂ din ESTNEWS.RO. Pentru cei care nu ştiu domnul Florenţa este rebusist.
Introducerea este laudativă privind contribuţia acestuia la revista REBUS şi este urmată de un interviu amplu care începe prin a face lămuriri privind rebusul.A nu se confunda cu integramele se precizează de asemenea. Corect. Hai să vedem domnul Florenţa!
Domnul  Florenţa afirmă, după cum se poate vedea mai sus, că sunt persoane care nu înţeleg ce este rebususul, Ele sunt mai dotate puţin intelectual şi se apucă să rezolve integrame. Pentru aceşti români, jigniţi evident, e un timp pierdut şi bani aruncaţi pe revistele de integrame. Ei chiar pot fi afectaţi din punct de vedere psihic prin "înăbuşirea puterii de gândire". Rebusul este altceva.
Păi, hai să vedem ce rebusul!?
Ultima creaţie a domnului Florenţa în REBUS Ideal nr. 9 este prezentată mai jos. "A SOSIT CIRCUL" este un careu de cuvinte încrucişate care vine să aducă o  mulţumire în a dezlega astfel de jocuri iubitorilor genului.


































Tema aleasă este de interes şi va crea dorinţe arzătoarea celor care nu au mai fost de mult la circ.
Ce avem în acest careu de cuvinte încrucişate:
1.Iosif Iser a pictat doar arlechinul fără chitară;
2.Punctele negre sunt precum cele de la taximetre;
3.Numărul de puncte negre ar trebui să fie de 15%;
4.Fernando Rey nu are un film cu titlul Comedianţii;
5.Clovnul lui Jerry Lewis nu râde, face altceva;
6.INAL nu este un cuvânt cunoscut;
Exemplele pot continua.
Domnule Florenţa, cu astfel de creaţii nu vă puteţi prezenta în faţa cumpărătorilor. Aşa cum sunt, integramele sunt creaţii care înglobează suficientă muncă. Piaţa cere astfel de produse şi trebuie să evoluăm.
Rebusiştii cei vechi trăiesc din amintiri. Creaţiile lor au umplut paginile singurei reviste de atunci şi au rămas cu impresia că sunt unici. Dar numai un grup a reuşit să pătrundă la vremea respectivă şi  nu e cazul să intrăm în amănunte. Să lăsăm creaţia liberă şi să nu o influenţăm prin critici gratuite. Cumpărătorii sunt cei care decid.

Un comentariu:

  1. "REBUSUL este un gen enigmistic care permite „citirea„ corectă a unei propoziții sau fraze cu ajutorul imaginilor„.= GHEORGHE SANDA - GHIDUL ENIGMISTULUI - 1971
    „Probllema care constă în găsirea unor cuvinte dispuse orizontal și vertical pe aceeași grilă,avănd un număr fix de litere comune și definite cu ajutorul unor indicații sub forma unui enunț textual, poartă numele de CUVINTE ÎNCRUCIȘATE„.Gh.SANDA-idem.

    Mă întreb:„Ce înseamnă rebusul„? „Adevăratul rebus e altceva„.Așa cred și eu, nu cum este definit (explicat) în interviul pomenit:REBUS=CUVINTE ÎNCRUCIȘATE (CAREU).

    Costel ANDREESCU

    RăspundețiȘtergere

Comentaţi şi trimiteţi rezolvările