Probleme de enigmistică,careuri de cuvinte încrucişate,sudoku,anecdote,informaţii de ultimă oră din lumea rebusistică,curs valutar,ultimile ştiri de presă,sondaje de opinie,etc.
marți, 14 mai 2013
CUM E CONSIDERATĂ UNITATEA METRICĂ (Biverb animat:2,6)
CA MĂSURĂ (CAMĂ + ȘURĂ) Cred că doar cama e animată, nu neapărat și biverbul (cama suporta la fel de bine o reprezentare statică). Agreez mai mult denumirea de „cu animație”, care acoperă și situația în care problema are și o parte statică (așa cum e șura aici). Vă doresc toate cele bune!
De obicei nu răspund unor anonimi...înainte să postez problema m-am gândit şi eu la acest lucru...Mi-ar părea bine să vă cunosc şi să îmi prezentaţi şi mie realizările dumneavoastră în domeniul rebusistic... Numai bine!
Nici eu nu aș răspunde anonimilor decât în măsura (ca să nu spun „ca măsură”) în care părerea lor are o sămânță de justificare. Atunci aș face-o și fără să le cer CV-ul rebusist. Trebuie să vă gândiți că, în calitate de inițiator al formulei animate (adaug și felicitările mele pentru idee) așteptările sunt mari de la dvs. Sunt sigur că ne vom cunoaște, fie doar și virtual. Toate bune!
De fapt nu contează cine şi ce se mişcă şi în ce scop sau dacă mişcarea face parte din problemă ori e pur şi simplu estetică. Ideea este de a se folosi la maximum posibilităţile computerului, adică în primul rând de a se face o diferenţă vizibilă între ce poate apărea pe un ecran şi ce apare pe hârtie la tipar. Ideal ar fi ca toate imaginile problemelor să fie în mişcare, cum este cama de aici. Şi şura ar fi putut, de exemplu, să fie într-un cadru mişcat (copacii din spate,iarba etc.), dar este mult mai complicat de realizat practic. Sunt sigur că se va ajunge în curând şi aici. Dar, ca să nu-l inducem în eroare pe dezlegător, cred că ar trebui specificat „animat“ doar la problemele în care mişcarea are legătură cu soluţia, în caz contrar nu ar mai trebui specificat (ca aici, cred că era suficient doar biverb). Vă felicit pentru ideea pe care aţi avut-o cu animaţia şi care, iată, ia amploare. Cu stimă, Bogdan VLAD
ca măsură (camă-șură)
RăspundețiȘtergereCA MĂSURĂ (CAMĂ + ȘURĂ)
RăspundețiȘtergereCred că doar cama e animată, nu neapărat și biverbul (cama suporta la fel de bine o reprezentare statică). Agreez mai mult denumirea de „cu animație”, care acoperă și situația în care problema are și o parte statică (așa cum e șura aici).
Vă doresc toate cele bune!
De obicei nu răspund unor anonimi...înainte să postez problema m-am gândit şi eu la acest lucru...Mi-ar părea bine să vă cunosc şi să îmi prezentaţi şi mie realizările dumneavoastră în domeniul rebusistic...
RăspundețiȘtergereNumai bine!
Nici eu nu aș răspunde anonimilor decât în măsura (ca să nu spun „ca măsură”) în care părerea lor are o sămânță de justificare. Atunci aș face-o și fără să le cer CV-ul rebusist. Trebuie să vă gândiți că, în calitate de inițiator al formulei animate (adaug și felicitările mele pentru idee) așteptările sunt mari de la dvs. Sunt sigur că ne vom cunoaște, fie doar și virtual. Toate bune!
ȘtergereDe fapt nu contează cine şi ce se mişcă şi în ce scop sau dacă mişcarea face parte din problemă ori e pur şi simplu estetică. Ideea este de a se folosi la maximum posibilităţile computerului, adică în primul rând de a se face o diferenţă vizibilă între ce poate apărea pe un ecran şi ce apare pe hârtie la tipar. Ideal ar fi ca toate imaginile problemelor să fie în mişcare, cum este cama de aici. Şi şura ar fi putut, de exemplu, să fie într-un cadru mişcat (copacii din spate,iarba etc.), dar este mult mai complicat de realizat practic. Sunt sigur că se va ajunge în curând şi aici.
RăspundețiȘtergereDar, ca să nu-l inducem în eroare pe dezlegător, cred că ar trebui specificat „animat“ doar la problemele în care mişcarea are legătură cu soluţia, în caz contrar nu ar mai trebui specificat (ca aici, cred că era suficient doar biverb).
Vă felicit pentru ideea pe care aţi avut-o cu animaţia şi care, iată, ia amploare.
Cu stimă,
Bogdan VLAD